Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - محبوبه قرمزچشمه؛ «سامانه جامع املاک و اسکان» و «سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور» متفاوت هستند اما وجه اشتراک آن‌ها اجرایی نشدن است. سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور از سال 97  با کد معاملاتی و ثبت تمامی معاملات اجرایی شد اما بعد از یک سال و سه ماه از اجرایی شدن آن، الزام ثبت معاملات در این سامانه اختیاری شد و عملا کارایی خود را از دست داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نزدیک به 9 ماه است که اطلاعات درست و دقیقی در مورد تعداد معاملات مسکن وجود ندارد. عملیاتی شدن دوباره سامانه ثبت املاک و مستغلات معاملات مسکن به عنوان بهترین مرجع برای بررسی بخش مسکن هنوز در هاله‌ای از ابهام است. سامانه جامع املاک و اسکان نیز با اهداف مختلفی از جمله شناسایی هوشمند خانه‌های خالی رونمایی شد اما هنوز اجرایی نشده است.

محمود محمودزاد، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفت و گو با اقتصاد آنلاین اظهار کرد: از سال 87  معاملات املاک و مستغلات انجام شده در هر بخش از ایران می‌بایست در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور ثبت می‌شد.معاملات با یک کد رهگیری به راحتی در این سامانه ثبت و به شکل شفاف میزان معاملات، قیمت و سایر اطلاعات رسانه‌ای می‌شد. 

وی با بیان این‌که از این آمار و اطلاعات سامانه ثبت معاملات مسکن برای تصمیم گیری‌ها استفاده می‌کردیم، گفت: این سامانه منبع بسیار مهمی برای بررسی تعداد معاملات انجام شده، شمار متقاضیان مسکن، تصمیمات و تحلیل‌های مسکنی بود. در  نیمه دوم سال 98  ثبت معاملات در این سامانه اختیاری شد و آماری که به شکل دقیق منتشر می‌شد، خصوصیت جامعیت خود را از دست داد. 

محمود زاده در پاسخ به این پرسش که چرا الزام به ثبت معاملات املاک و مستغلات در این سامانه برداشته شد، خاطرنشان کرد: اجرای این سامانه در دیوان عدالت اداری ابطال شد و با توجه به نقشی که این سامانه در برنامه ریزی و سامان‌دهی بازار دارد، احیا و اجرایی شدن دوباره آن را به شکل لایحه تقاضا کردیم. بعد از تصویب، این سامانه احیا و به شکل قانون، لازم الاجرا خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا «سامانه جامع املاک و اسکان» قرار است جایگزین «سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور» شود، بیان کرد: سامانه جامع املاک اسکان با سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور  متفاوت است، و کارایی متفاوتی دارد. «سامانه جامع املاک و اسکان» یک سامانه با ارزش و قوی است که به صورت هوشمند می‌تواند آمار مربوط به خانه های خالی را مشخص و معرفی ‌کند، اما قرار نیست جایگزین سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: در بهمن ماه 98 «سامانه جامع املاک و اسکان» رونمایی شد. جلسات مختلفی بعد از این رونمایی برگزار شد و بر اساس قانون، در این سامانه واحدهای خالی شناسایی می‌شود و اطلاعات آن در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار می‌گیرد. مباحث قانونی مربوط به این سامانه تمام شده است و سامانه در حال بارگذاری اطلاعات است. اجرای کامل این سامانه  نیاز به اطلاعاتی دارد که در حال دریافت است و بعد از تکمیل اطلاعات قابلیت بهره برداری می یابد.

وی در پاسخ به این پرسش که تکمیل اطلاعات چه زمانی پایان می‌یابد، گفت: برای تکمیل اطلاعات باید دستگاه‌های مختلفی همچون سازمان آب، شرکت برق، مخابرات، شهرداری‌ها، مرکز آمار همراهی کنند. بخشی از این هماهنگی‌ها برای تکمیل اطلاعات انجام شده است و بخشی نیز برای صحت سنجی در حال تکمیل است. امیدواریم که این سامانه در کمترین زمان و به زودی اجرایی شود چرا که با آمار و اطلاعات بدست آمده، در حوزه  برنامه ریزی و اجرا به موفقیت های بزرگی دست پیدا خواهیم کرد.

گفتنی است: سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور به آدرس http://www.iranamlaak.ir با هدف شفاف‌سازی اطلاعات معاملات املاک و مستغلات کشور و در راستای ساماندهی امور مسکن، به‌صورت یکپارچه‌ با سایر سیستم‌های این حوزه طراحی و پیاده‌سازی شد. این سیستم در مرحله اول به‌صورت پایلوت در منطقه شمیرانات در آذرماه سال ۱۳۸۷ به بهره‌برداری رسید و سپس به شکل جامع اجرایی شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مسکن وزارت راه و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی املاک سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور تکمیل اطلاعات اجرایی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۱۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی پلتفرم آنلاین معاملات مسکن در دستور کار

کیانوش گودرزی، رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: مشاوران املاک مطابق قانون می‌توانند ۰.۲۵ درصد از ثمن معامله را به عنوان کارمزد از هر کدام از طرفین معامله دریافت کنند.

وی ادامه داد: به عبارت ساده‌تر مشاوران املاک صرفا می‌توانند معادل ۰.۵ درصد هر معامله را به عنوان حق الزحمه دریافت کنند و بیش از این قانونی نیست. ما به همه واحد‌های صنفی ومردم نیز این موضوع را اعلام کرده و مجددا گوشزد می‌کنیم.

گودرزی گفت: با توجه به قانون تاکید می‌کنیم که هر کدام از طرفین معامله بایستی ۰.۲۵ درصد از ثمن معامله را به عنوان دستمزد به مشاوران املاک پرداخت کنند. به مشاوران املاک نیز تذکر می‌دهیم که دریافت بیش از این میزان نیز غیر قانونی است و در صورت به شدت برخورد می‌شود.

رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران گفت: مجازات این فعل برای واحد‌های بدون پروانه کسب قطعا پلمب واحد صنفی است و برای دیگر واحد‌ها نیز ممکن است مطابق با ماده ۲۸ مورد اعمال قانون قرار گیرند. شایان ذکر که اگر واحد صنفی از قانون تمکین نکند به تعزیرات حکومتی معرفی خواهد شد.

وی ادامه داد: سازمان بازرسی کشور وزارت صمت نیز پیگیر تخلفات خواهند بود و در صورت اصرار بر ادامه تخلف برخورد قانونی کاملا سفت و سخت خواهد بود.

شیرینی گرفتن هم تخلف است!

رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران تصریح کرد: برخی برای دور زدن قانون لفظ دریافت مبالغ هنگفتی را با عنوان شیرینی مطرح می‌کنند، اما در جریان باشند که این موضوع نیز غیرقانونی است. ما چنین چیزی را در شرح وظایف مشاوران املاک نداریم.

وی ادامه داد: انجام معامله معامله مطابق قانون در شرح وظایف مشاوران املاک است و زمانی که کاری را مطابق قانون و بر اساس وظیفه خود انجام می‌دهند، مطابق قانون نیز مجاز به دریافت مبلغ تعیین شده هستند. به کار بردن الفاظی مانند شیرینی فسادزا است.

شفافیت در آگهی‌ها پسندیده است

گودرزی گفت: احراز هویت برای درج آگهی معاملات مسکن در فضای مجازی از آن‌جایی که باعث ایجاد شفافیت می‌شود، پسندیده است؛ اما لازم به ذکر است که بحث گرانی مسکن و اطمینان قرارداد‌ها ارتباطی با این موضوع ندارد. هم اکنون شرایط به گونه‌ای پیش می‌رود که مردم می‌توانند در فضای مجازی با هم ارتباط پیدا کرده و مستقیما اقدام به عقد قرارداد کنند و این موضوع به شدت در افزایش اختلافات تاثیر دارد.

وی ادامه داد: اتحادیه در حال کار برای طراحی پلتفرمی آنلاین است که با اطمینان خاطر و دقت بتوانند شرایط برای معاملات مسکن را مهیا کند. در این رابطه مکاتبات و اقدامات لازم در دستور کار است. به محض راه اندازی این سامانه اطلاع رسانی خواهد شد، اما چاره‌ای جز این نیست و باید اجرایی شود.

رشد قارچ گونه مشاوران املاک؟!

رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران در رابطه با مسائلی که در مورد رشد قارچ گونه مشاوران املاک مطرح می‌شود گفت: در ابتدای سال ۱۴۰۲ که اعلام می‌شد که تعداد مشاوران املاک بدون پروانه کسب بیش از مجوز داران است، ما با واقعیت این موضوع مخالفت کردیم.

وی ادامه داد: ما با ازدیاد واحد‌های صنفی در این بخش مخالف هستیم، اما با بیش از ۳۰۰ مورد بازرسی که در سطح شهر تهران انجام شد، حدود ۲۵۰۰ واحد صنفی را شناسایی کردیم که حدود ۶۰۰ واحد بدون مجوز در بین آنها بود. از این واحد‌ها عده‌ای موفق به اخذ جواز شده و بقیه یا انصراف دادند و یا پلمپ شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • الزام ثبت قرار داد اجاره در سامانه خودنویس
  • الزام ثبت قرار داد در سامانه خودنویس
  • اخطار به صاحبان خانه‌ های خالی برای پرداخت مالیات
  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات
  • ۵۷۰ هزار اخطار مالیاتی به مالکان خانه‌های خالی ارسال شده است
  • مستاجران مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند
  • طراحی پلتفرم آنلاین معاملات مسکن در دستور کار