Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین - محبوبه قرمزچشمه؛ در شرایط کنونی بازار مسکن، برای اطلاع از نرخ مسکن بهترین راه سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور بود. اما مدتی است این سامانه به روز نمی‌شود.

در بازار مسکن، صاحب ملک و آپارتمان به هر نرخی که بخواهد، قیمت‌گذاری می‌کند و ممکن است دو آپارتمان در یک ساختمان با شرایط برابر با دو نرخ متفاوت به فروش گذاشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 خریداران توانایی مشخصی دارند، از طرفی بنگاه‌های معاملات املاک نیز در اغلب مواقع به دنبال افزایش درصد خود از فروش خانه هستند. در نهایت اما چانه‌زنی بین متقاضی خرید مسکن و فروشنده، نرخ نهایی را مشخص می‌کند و تحلیل‌گران و رسانه‌ها نمی‌توانند فایل به فایل، نرخ مورد توافق بین خریدار و فروشنده مسکن را جمع‌آوری کنند و سپس به بررسی بپردازد.

آمار سامانه املاک و مستغلات، داده‌هایی بسیار خوبی بود برای اینکه بتوان بر اساس آن تحلیل کرد. توافق حاصل شده می‌توانست از نرخ‌گذاری‌های دل‌بخواهی! جلوگیری کند.

سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور به آدرس http://www.iranamlaak.ir با هدف شفاف‌سازی اطلاعات معاملات املاک و مستغلات کشور و در راستای ساماندهی امور مسکن، به‌صورت یکپارچه‌ با سایر سیستم‌های این حوزه طراحی و پیاده‌سازی شد. این سیستم در مرحله اول به‌صورت پایلوت در منطقه شمیرانات در آذرماه سال ۱۳۸۷ به بهره‌برداری رسیده است و سپس تقریبا همه اطلاعات معاملاتی املاک را می‌توانست در آن مشاهده کرد.

بسیاری از رسانه‌ها به عنوان منبعی برای آمار از آن استفاده می‌کردند و پژوهشگران برای تحلیل‌ها و بررسی‌های خود به معاملات و اطلاعات آن استناد می‌کردند.

دلیل خارج از دسترس شدن این سامانه مشخص نیست، پیگیری‌های خبرنگار اقتصادآنلاین نیز در این زمینه از وزارت راه و شهرسازی و سایر سازمان ها و نهادهای مربوطه چندان نتیجه نداد.

 سامانه جامع املاک و اسکان در فاز رونمایی ماند!

همایش استانی طرح اقدام ملی مسکن ۲۹بهمن سال گذشته با حضور وزیر، معاونان و مدیران کل وزارت راه و شهرسازی، رئیس سازمان نظام مهندسی، رئیس بانک مرکزی، معاونان و مدیران کل وزارت کشور در سالن همایش موزه دفاع مقدس تهران برگزار شد. در بخش سوم همایش، از سامانه جامع املاک اسکان با حضور وزیر راه و شهرسازی رونمایی شد. در این مراسم از لزوم و اهمیت اجرایی شدن سامانه املاک سخن بسیار گفته شد و در نهایت قرار بر این شد که در این سامانه، آمار و اطلاعات بازار املاک به شکل کامل ارائه شود.

زمانی که سامانه‌ای رونمایی می‌شود یعنی در فاز عملیاتی است، ابلاغیه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی آن به نهادها، سازمان‌ها و اتحادیه‌های مربوطه انجام شده است اما امروز در آخرین روزهای فروردین۹۹ بعد از گذشت ۲ماه هنوز خبری از آمار و اطلاعات این سامانه نیست.

افشین پروین پور، کارشناس مسکن در ارتباط با سامانه املاک به خبرنگار اقتصادآنلاین اظهار کرد: سایت http://www.iranamlaak.ir سامانه بررسی معاملات املاک است که پیش‌تر بر اساس کد رهگیری، معاملات املاک و اطلاعات مربوط به معاملات قابل مشاهده بود. متاسفانه مدت طولانی است که الزام برای ثبت معاملات در این سامانه برداشته شده است. امروز معامله گران مسکن در معاملات مختار به ثبت معامله در این سامانه هستند یعنی اجباری وجود ندارد، معامله را هم می‌توان ثبت کرد و هم ثبت نکرد.

این کارشناس مسکن در ادامه افزود: وقتی الزام پر کردن و ثبت معاملات در سامانه‌ای همچون سامانه بررسی معاملات املاک برداشته شود، وجود این سامانه بی‌اثر می‌شود یعنی اطلاعاتی که در آن وجود دارد تنها بخشی از معاملاتی است که همه روزه انجام می‌شود و به شکل کلی همه معاملات را پوشش نمی‌دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سامانه‌ای وجود دارد که تمام معاملات املاک و مستغلات کشور به شکل آنلاین ثبت و اطلاع رسانی شود، گفت: خیر، در کشور ما هیچ سامانه‌ای با این مشخصات وجود ندارد که همه املاک کشور در آن ثبت شود و در معرض دید همه شهروندان قرار بگیرد.

پروین پور در ادامه گفت: سال۹۴، دولت به وزارت مسکن تکلیف کرده بود سامانه‌ای در راستای ثبت تمام معاملات مسکن با نام سامانه املاک و اسکان تشکیل دهد که متاسفانه هنوز ایجاد نشده است.

وی در ادامه گفت: در پایان اسفند ماه۹۸ وزارت راه و شهرسازی از سامانه‌ای به نام املاک و اسکان رونمایی کرد اما هنوز این سامانه عملیاتی نشده است.

این کارشناس مسکن گفت: هم اکنون شرایط به این شکل است، از بزرگترین مشکلات ما نبود سامانه‌ای کامل است. سامانه‌ای دیجیتال از املاک موجود در کشور و صاحبان آنها و وضعیت سکونت و استیجار یک نیاز اساسی است. این سامانه نشان می‌دهد چه تعداد معاملات انجام می‌شود و این معاملات با چه قیمتی است.

وی در ادامه گفت: نیاز اساسی مسکن امروز سامانه کاملی است که به صورت برخط به ما اطلاعات و آمار مسکنی را نشان بدهد.

پروین پور گفت: سامانه‌ای مسکنی که دولت بتواند بر اساس اطلاعات و داده‌های آن سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کند، وجود ندارد.

وی ادامه داد: دولت باید اطلاعات دقیقی از مسکن و مستغلات کشور داشته باشد، این که میزان املاک کشور چقدر است، چه کسانی  در چه شهری چه میزان ملک دارند، چه تعداد مستاجر داریم، چند خانه خالی وجود دارد و... تا بر اساس آن بتواند بازار مسکن را تنظیم کند و تخصیص بهینه منابع برای ساخت و تولید مسکن انجام شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مسکن بازار مسکن خرید و فروش مسکن معاملات مسكن سامانه املاک و اسکان معاملات املاک و مستغلات کشور راه و شهرسازی املاک و اسکان سامانه املاک ثبت معاملات سامانه ای بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۰۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراحل راه اندازی ابتدایی سامانه املاک و اسکان آغاز شده است

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت: مراحل راه اندازی و فعالیت ابتدایی سامانه املاک و اسکان آغاز شده است، این جلسه در جهت احصای موانع و مرتفع کردن آن‌ها در جهت اجرای کامل برگزار شد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست این کمیسیون جهت نظارت بر حسن اجرای قوانین موضوع فعالیت سامانه املاک و اسکان اظهار داشت: با توجه به اینکه با پیگیری‌های کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مراحل راه اندازی و فعالیت ابتدایی سامانه آغاز شده است، این جلسه در جهت احصای موانع و مرتفع کردن آن‌ها در جهت اجرای کامل برگزار شد.

وی افزود: کمیسیون از ابتدای دوره فعالیت خود در مجلس یازدهم موضوع سامانه املاک و اسکان را پیگیری کرده و این حکم قانونی که از سال ۱۳۹۴ یعنی زمان تصویب ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم اجرایی نشده بود، در مراحل اولیه و استقرار سامانه اجرا شد. پس از آن در مراحل مختلف و با تشکیل جلسات تخصصی و با حضور دستگاه‌های مرتبط وظایف هر دستگاه در تعامل با سامانه املاک و اسکان پیگیری و احکام آئین نامه‌ها و مقررات اجرا شدند.

خضریان تصریح کرد: در این جلسه که با حضور مدیران وزارت راه و شهرسازی، سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند؛ و بر اساس گزارش‌های اعلامی تا به حال ۵۷۰ هزار واحد خانه خالی در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطار‌های لازم به صاحبان آن‌ها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس افزود: تاکنون بیش از ۷۰ درصد اطلاعات اسناد تک برگ ارائه شده از سوی سازمان ثبت اسناد در سامانه وارد شده است و با اتصال سامانه خودنویس، اطلاعات مؤجران و مستأجران نیز به این سامانه متصل شده است. همچنین در حال حاضر اطلاعات خرید و فروش در دفاتر اسناد رسمی نیز به صورت برخط به سامانه املاک و اسکان اتصال یافته است و در حال حاضر محل سکونت اصلی ۷۵ میلیون کد ملی بر مبنای کدپستی در سامانه مذکور احصاء شده است.

وی گفت: در این جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد و سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد، اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ازدواج طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک را انجام دهد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس خاطرنشان کرد: در این جلسه مقرر شد اقدامات دستگاه‌های اجرایی به دقت توسط این کارگروه رصد شده و در صورت استنکاف دستگاه‌ها از انجام تکالیف قانونی خود، این موارد ضمن ارجاع به مرجع قضایی، مطابق قانون برای اقدامات نظارتی به کمیسیون اصل نود ارسال شود.

دیگر خبرها

  • الزام ثبت قرار داد اجاره در سامانه خودنویس
  • الزام ثبت قرار داد در سامانه خودنویس
  • خبر جدید مجلس برای دارندگان دسته‌چک/ شرایط دریافت دسته چک تغییر کرد
  • اتصال آنلاین اطلاعات خرید و فروش به سامانه املاک و اسکان
  • اخطار به صاحبان خانه‌ های خالی برای پرداخت مالیات
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد
  • مراحل راه اندازی ابتدایی سامانه املاک و اسکان آغاز شده است
  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات
  • پژمان‌فر: بانک مرکزی صدور چک را منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک کند
  • مستاجران مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند